28 januari 2021 
4 min. leestijd

Wat podcasten mij heeft opgeleverd in mijn business

Wat podcasten mij heeft opgeleverd in mijn business

Tegenwoordig luistert iedereen podcasten. Het is makkelijk en je kunt het overal beluisteren. Ik ben alweer een jaar aan het podcasten. In een jaar tijd is er ontzettend veel gebeurd. In deze blog neem ik je mee wat podcasten mij heeft opgeleverd in mijn business. Ook deel ik met je hoe en vanuit welke intentie ik gestart ben en welke voordelen ik het afgelopen jaar heb ervaren die ik graag met je deel.

Enjoy!

Het knaagde al een tijdje aan me om een podcast te beginnen maar iets hield me tegen. Er zijn er al zo veel, gaan mensen wel naar me luisteren? Wie ben ik om mijn wijsheid te delen? Maar ik wilde het zo graag doen en begon te experimenteren met bloggen en video’s opnemen. Toen ik aan de podcast begon voelde ik een enorme vrijheid, het is iets dat je altijd en overal kan doen.

Het is ontzettend makkelijk om je boodschap over te brengen en als je naar de technische kant gaat kijken is het ook nog eens ontzettend goed voor je SEO-ranking. Je vindbaarheid in de zoekmachine van de Podcast apps wordt namelijk vergroot.

Podcasten is niet alleen een krachtige tool om nieuwe klanten aan te trekken maar je bouwt ook nog eens een diepere connectie met je klant. Wanneer iemand ervoor kiest om iedere keer 30 minuten naar je stem te luisteren weet je dus dat je enorm veel impact maakt op die persoon. Je bouwt heel makkelijk je expert status op.

Toen ik begon met podcasten waren mijn intenties heel anders dan nu. Ik deed het omdat het me leuk leek om dingen te delen, anderen te interviewen, mijn kennis en wijsheid te delen. Het ging mij vooral om het plezier, nu nog steeds, maar het is nu een kanaal geworden waar ik ook mijn hart kan luchten. Ik deel het verhaal achter mijn succes en mijn journey, het is allemaal heel echt. Die echtheid is waar ik voor sta.

Wat begon als een kleine podcast met een paar honderd luisteraars is nu uitgegroeid naar een podcast met duizenden luisteraars die regelmatig in de hitlijsten staat. Als ik niet was begonnen met podcasten stond ik er nu niet voor zoals ik ervoor sta. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor.

Na een half jaar heb ik de stap kunnen zetten om mijn parttimebaan op te zeggen en fulltime te gaan ondernemen. Dit brengt een enorm gevoel van vrijheid met zich mee. Ik hoef niet meer te vragen of ik op vakantie mag, ik plan mijn eigen tijden, ga op luxe vakanties en kan mijn rekeningen makkelijk betalen.

Het heeft me ook enorm veel vertrouwen in mezelf maar ook in anderen gegeven. Ik heb aan tafel gezeten met de meest toffe ondernemers die normaal veel te druk zijn zoals Simone Levie, Eelco de Boer en vele anderen.

Ik heb in de nieuwsbrieven van allerlei ondernemers gestaan waardoor mijn zichtbaarheid gratis vergroot werd en mijn volgers aantal op Instagram verdubbeld is.

Podcasten heeft mij enorm veel gebracht en het wordt met de dag populairder, het is nog steeds een hele makkelijke manier om nieuwe info tot je te nemen en te verspreiden. Je luistert heel makkelijk tijdens het sporten, in de auto, op je mobiel, … Het is zeker nog niet te laat om te beginnen, nu is het moment!

Voor nu wil ik je bedanken voor het lezen van deze blog, ik vond het weer geweldig om dit met jou te mogen delen. Ik hoop dat je er heel veel dingen uit hebt gehaald en dat je hele mooie dingen voor jezelf neer gaat zetten.

Heb je tussendoor nog vragen, heb je hulp nodig met je bedrijf of met het opzetten van je bedrijf, stuur dan een mailtje naar info@artjanna.nl

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen