Meer doen in minder tijd? Hoe dan?

Meer doen in minder tijd? Hoe dan?

Heb je soms bepaalde dingen in je hoofd waarvan je denkt als ik meer tijd had, dan had ik dat wel gedaan?

Dat had ik vandaag ook.

Ik wilde wandelen en had de hele tijd het idee om een podcast op te nemen.

Normaliter doe ik dat altijd binnen, maar besloot om dit voor deze keer tijdens het wandelen te doen. Hoe gewoon met mijn mobiel en mijn airpods.

Dit is een van de voorbeelden hoe je meer kunt doen in minder tijd.

Laten we beginnen met het feit dat tijd maar een illusie is. Wanneer je meer gedaan wil krijgen is je eerste gedachte vaak: “Daar heb ik geen tijd voor”. Maar heb je daar echt geen tijd voor of maak je er geen tijd voor? Je dag managen is een kwestie van prioriteiten stellen. Vraag jezelf dus goed af welke taken belangrijk zijn om uit te voeren want anders doe je niet wat je zou moeten doen.

Kijk op het moment dat je meer gedaan wil krijgen eens naar de taken die je kunt combineren, oftewel ga multitasken. Ga wandelen terwijl je naar een podcast luistert of nog beter neem zelf een podcast op! Let wel op dat je niet overprikkelt raakt van alle taken die je wil uitvoeren.

Wanneer er gewoon te veel taken op je lijstje staan is het handig om te kijken naar de volgende opties:

1 Je kunt veel meer uitbesteden.

Ik vond dit in het begin erg lastig om te doen. Ik moest alles zelf doen en vond het lastig om dit los te laten maar nu merk ik dat het veel meer rust geeft en heel fijn werkt. Er zijn ontzettend veel taken die je kunt uitbesteden of waar je hulp bij kunt krijgen. Het scheelt je veel tijd en je kunt grotere stappen maken in de tijd die je vrij maakt.

2 Vraag jezelf af of je nog energie haalt uit bepaalde taken.

Welke taken geven je energie en welke taken kosten alleen energie? Het is goed om een keer in de zoveel tijd te kijken naar je bezigheden en waar je nog plezier uit haalt. Omdat je constant bezig bent met het ontwikkelen van je business en jezelf kan het zijn dat je uit sommige taken groeit. Ga kijken hoe het anders kan.

Ik heb deze blog geschreven omdat ik het jou gun om mooie stappen te maken in en met je business. Laat mij even weten wat je aan deze tips gehad hebt en waar je mee aan de slag bent gegaan.

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen