11 november 2021 
3 min. leestijd

Hoe je blijft verkopen als je even niet zichtbaar bent op social media

Hoe je blijft verkopen als je even niet zichtbaar bent op social media


 

Een goed klantensysteem

Misschien heb jij niet de behoefte om de hele tijd online te zijn en vraag jij jezelf af hoe je je business kunt laten doorlopen zonder alsmaar online aanwezig te zijn. Dit kan allemaal met een goed klantensysteem, los van alle social media platformen. Wanneer je kijkt naar bijvoorbeeld Instagram: Het algoritme laat posts maar een tijdje zien voordat ze weer in de menigte verdwijnen. Stories blijven wat langer online maar verdwijnen ook na 24 uur. Je bent continu kleine snippets van content aan het delen zodat je zichtbaar bent. Het organische bereik van het algoritme op social media is niet super hoog. Wil je dit verhogen dan zul je toch echt moeten gaan werken met advertenties.

 

Podcasten

Wat wel heel goed werkt zijn podcasten. Ze hebben op dit moment een enorm hoog organisch bereik. Je merkt ook vaak dat ze jaren later nog worden beluisterd. Dit is wat ik jou ook zou aanraden als jij op een organische manier wil groeien. Jouw doelgroep krijgt de kans om je ook van deze kant te leren kennen en ze blijven vaak de hele podcast aandachtig naar je luisteren. Zo kun je wel 20 minuten over je boodschap vertellen. Dit heeft veel meer impact dan een story of posts.

 

Het is ook mogelijk om   jezelf te promoten als gast bij een podcast. Zo kun je ook gebruik maken van het netwerk van een ander. Als je dan ook nog een gratis aanbod doet is de kans groot dat je ook nog mensen voor je e-mail lijst kunt verzamelen. Deze systemen zorgen ervoor dat je niet continu aanwezig hoeft te zijn op social media.


SEO

Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden om een goede fundering neer te zetten, zoals zoekmachineoptimalisatie/SEO, waar je ook klanten uit kunt halen. Als je merkt dat veel van jouw klanten ook vanuit je website komen dan is het goed om je hier meer in te verdiepen.


Dus wanneer social media niet jouw ding is en je wil niet de hele tijd online zijn dan is het een goed idee om te beginnen met het bouwen van een goed klantensysteem. Hierdoor wordt het steeds minder noodzakelijk om online aanwezig te zijn.

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen