23 januari 2021 
8 min. leestijd

Help ben ik wel zichtbaar?

Help ben ik wel zichtbaar?

Ontdek hoe jij binnen één dag jouw zichtbaarheid als ondernemer kan vergroten.

Herken jij dat ook? Je hebt de mooiste plannen, je voert van alles uit, maar tóch lijkt het alsof je maar niet gezien wordt…

Zonde, want vaak zijn het slechts kleine details die ervoor zorgen dat je ineens veel meer succes kan boeken met jouw onderneming.

In dit podcast leer ik je op welke manieren jij binnen een dag jouw zichtbaarheid enorm kan vergroten, waardoor je nog veel meer impact kan gaan maken dan je nu al doet.

 

 

 

Wat is zichtbaarheid?

Voordat ik dieper in ga op de verschillende manieren waarop je jouw zichtbaarheid kan vergroten, denk ik dat het belangrijk is om eerst duidelijk te stellen wat er nu precies wordt bedoeld met zichtbaarheid.

Het lijkt wel het gespreksonderwerp van de dag en mensen doen er tegenwoordig van alles voor om meer onder de aandacht te komen en om hun online bereik te vergroten. Daar waar 15 jaar geleden Facebook nog niet eens bestond, tellen we vandaag de dag maar liefst 1,4 miljard gebruikers en is het een prachtig handelsplatform geworden waar steeds meer ondernemers dankbaar gebruik van maken.

Eerlijk is eerlijk, de mogelijkheden van Facebook en Instagram zijn prachtig en bieden enorme kansen om te groeien als ondernemer, maar is hier ook een grens in en zoja, waar kun je deze het beste voor jezelf trekken?

Allereerst is het belangrijk om duidelijk te stellen wat er precies met zichtbaarheid bedoeld wordt, want ik heb het hier in dit artikel hoofdzakelijk over online zichtbaarheid. Wat ik hiermee bedoel is de mate waarin jij als ondernemer onder de aandacht komt en tegelijkertijd ook de manier waarop dit gebeurt.

Iedere ondernemer heeft als hoofddoel om vrijheid te creëren en het internet biedt daar enorme kansen voor. Toch is het belangrijk dat je de spelregels van het internet leert kennen, als jij jezelf of jouw product of dienst op de juiste manier in de markt wil zetten. Je kan namelijk niet alleen jouw imago enorm boosten en versterken, maar je kunt jouw imago of merk ook enorm schaden, als je de spelregels niet goed kent.

Sterker nog, als je bijvoorbeeld niet weet welke regels Facebook hanteert voor het plaatsen van content, dan kun je zelfs jouw account definitief verliezen, wat betekent dat er een heel belangrijk kanaal voor je wegvalt en jouw bereik dus aanzienlijk kan afnemen daardoor.

Waardevolle tips om jouw zichtbaarheid te vergroten

Om goed en zorgvuldig met de regels van Facebook om te gaan, heb ik hieronder daarom een aantal belangrijke en waardevolle tips, waarmee jij jouw zichtbaarheid kan vergoten.

Tip #1 – Zorg ervoor dat je regelmatig en consistent post

Facebook ziet graag dat jij regelmatig berichten, foto’s of teksten plaatst en zodra je deze behoefte vervult, wordt je hiervoor beloond, waardoor je langer en vaker getoond wordt op jouw pagina en die van anderen.

 

Tip #2 – Post niet te snel achter elkaar

Zodra je een artikel gepost hebt, geef het dan ook de tijd om te verspreiden en overrule het niet gelijk met een nieuw bericht en nog één, want wat je daarmee creëert, is dat jouw oude berichten ‘overschreven’ worden en niet meer gezien worden.

 

Tip #3 – Creëer goed beeldmateriaal wat bij jou past

Er zijn verschillende richtlijnen op Facebook, waar jij je als gebruiker aan dient te houden. De ene regel is strenger dan de andere, maar één van de regels die ik zeker zou aanhouden is de afmeting van jouw beeldmateriaal. Er zijn allerlei zaken die je op jouw pagina kan aanpassen en in jouw advertenties of video’s. Twijfel je over de juiste maten, kijk dan vooral even hier:

 

Klik hieronder om de podcast te beluisteren:

 

Tip #4 – Zorg ervoor dat jouw profiel volledig is

Het inrichten van een eigen profiel of bedrijfspagina is niet moeilijk. Toch vergeten veel mensen vaak essentiële dingen die een groot verschil kunnen maken in jouw bereik. Zorg er bijvoorbeeld voor dat jou beschrijving volledig is, dat er een tekst gekoppeld is aan jouw omslagfoto als hierop geklikt wordt en vergeet niet de call-to-action knop te gebruiken, welke je kan doorlinken naar jouw website of bijvoorbeeld weggever.

Tip #5 – Wees voorzichtig met promoties

De regels zijn flink aangescherpt en tegenwoordig worden de like-share-win acties niet meer getolereerd. Indien je dit toch doet, dan riskeer je dat Facebook jouw pagina verwijderd en dat wil je natuurlijk voorkomen. Heb je een actie die je wel graag zou willen doen, maar twijfel je of dit binnen de lijnen valt? Kijk dan onder het kopje ‘promoties’ om te ontdekken of je jouw promoties met een gerust hart kan lanceren.

 

Tip #6 – deel veel video’s, Facebook is hier dol op!

Voor veel mensen nog spannend, maar een live-video starten om jouw bereik te vergroten is een heel goed idee. Ook het posten van video’s wordt zeer gewaardeerd en krijgt een extra boost binnen jouw gekozen doelgroepen, maar let er wel op dat dit geen Youtube-video’s zijn, maar dat het uploaden van jouw video op Facebook zelf gebeurt.

Nu je deze 6 tips hebt, kun je jouw zichtbaarheid op Facebook al flink gaan vergroten, wat ik je ook echt toewens, simpelweg omdat het je veel meer klanten kan opleveren.

Echter, naast de slimme trucjes die je kan toepassen en de regels die Facebook zelf hanteert, is het ook belangrijk dat weet welke kant je op wil. Vaak zie ik namelijk ondernemers die met regelmaat onder de aandacht komen, maar waarbij het absoluut niet duidelijk is wat ze precies doen.

Zorg ervoor dat gelijk duidelijk is wie jij bent en wat je doet en dat dit ook terug te vinden is in alles wat je doet.

Kijk eens goed naar de afbeeldingen die jij gebruikt op jouw profielen, website, advertenties en ander marketingmateriaal. Kloppen deze met wat je wil uitdragen?

Kom je erachter dat dit niet het geval is en dat jouw privéleven misschien toch iets teveel gemixt is met jouw zakelijke leven? Maak hier dan direct verandering in en trek één duidelijk lijn.

Ook al voelt dit misschien onwennig, het zal veel meer rust en duidelijkheid geven en voor jouw doelgroep is dit essentieel om voor jou te kunnen kiezen.

Als je bovenstaande tips gaat toepassen, dan weet ik zeker dat dit jou veel meer zichtbaarheid zal opleveren en dat je tegelijkertijd meer richting aan jouw business kunt geven.

 

Gratis e-book voor meer (online) zichtbaarheid

 

 

Mocht je graag nog meer tips en oefeningen willen om jouw zichtbaarheid te vergroten en kun je niet wachten om jouw verhaal succesvol(ler) neer te gaan zetten en jouw bereik aanzienlijk te vergroten, download dan zeker mijn gratis e-book en shine zoals dit voor jou bedoeld is!

 

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen