07 oktober 2021 
2 min. leestijd

Grootste uitdagingen in het moederschap zorgen voor de meeste groei in Business

Grootste uitdagingen in het moederschap zorgen voor de meeste groei in Business

Als ondernemer wordt je uitgedaagd op verschillende vlakken maar echte persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen kom je tegen als (nieuwe) moeder.

Er zijn heel veel gelijkenissen tussen het ondernemerschap en het moederschap..Ik ben mezelf in de afgelopen vier maanden ontzettend tegengekomen maar hier ook ontzettend door gegroeid.

Van kleine uitdagingen tot grote uitdagingen maar ook je creativiteit wordt op de proef gesteld en je uithoudingsvermogen. Ik wil dit met jullie delen omdat er best wat moeders (to be) deze blog lezen en ik geloof dat er heel veel raakvlakken zijn in het ondernemerschap. Ik ben zelfs van mening dat je in het moederschap veel meer wordt uitgedaagd dan in het ondernemerschap.


Gebroken nachten

Iedere moeder weet wel waar ik het over heb als ik praat over gebroken nachten. Baby’s vragen om dingen en je kunt niets anders doen dan dit ook geven en hier de tijd voor vrij maken. Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn verlof zodat ik in de middag samen met Maya-Lynn kon slapen. Mijn tip voor aanstaande moeders: let op jezelf en pak alles in je eigen tempo weer op.


Hulp vragen

Ik heb een keizersnede gehad en de eerste paar weken moest ik daar flink van herstellen. Mijn geduld werd enorm op de proef gesteld maar ik was ook opeens afhankelijk van anderen. Als zelfstandige vrouw/onderneemster merkte ik dat dit volledig tegen mijn eigen kernwaarden in ging. Hulp vragen vond ik erg lastig, toch raad ik dit aan. Het is goed om hulp te vragen want sommige dingen hoef je niet alleen te doen, ook niet in je business.


Wat liever voor jezelf zijn

Door het allemaal lekker los te laten en makkelijk met de situatie om te gaan heb ik geen onnodige druk op mezelf gelegd. Als ondernemer hebben we hoge eisen en verwachtingen. Wat het moederschap mij geleerd heeft is dat dit ook anders kan. Zo ben ik nu veel zachter voor mezelf en mijn lichaam. Ik ga bewust om met wat ik nodig heb en plan genoeg me-time in om weer tot mezelf te komen. En dit kan dus ook in het ondernemerschap.


Tijd is Kostbaar

Tijd is een van de belangrijkste dingen en komt niet terug. Nu Maya-Lynn er is merk ik pas echt hoe kostbaar tijd is. Verdeel je tijd daarom efficiënt. Maak voor jezelf duidelijk wat nou echt belangrijk is, maak hier tijd voor vrij en ben ook 100% aanwezig op dat moment. 

Ik ben heel benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt en wat je van de blog vond!

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen