Een succesvol bedrijf runnen? 7 tips voor ondernemers

Een succesvol bedrijf runnen? 7 tips voor ondernemers

Een succesvol bedrijf runnen?! Daar komt veel bij kijken.

Vergis je niet in tegenslagen die er op je pad kunnen komen en wat doe je dan?

Ik zie bij veel ondernemers als ze tegenslagen hebben dat ze het niet altijd makkelijk vinden om zich te herpakken.

Daarom deel ik in deze blog 7 tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat jij ook een succesvol bedrijf gaat runnen.

Ben je er klaar voor?

 

1 Stel doelen en weet wat je doet

Stel bepaalde vragen aan jezelf zoals waarom doe ik wat ik doe. Wees hier concreet in. Wanneer je dit helder voor ogen hebt kan een ander ook makkelijker begrijpen wat je doet. Deze stap wordt vaak overgeslagen. Wanneer dit duidelijk is kan je aan de hand van je missie ook doelen stellen waardoor jij je business een bepaalde richting geeft. Deel je doelen op in kleinere stappen.

 

2 Mindset

Dit is waar ik mijn klanten het meeste mee help. Het is belangrijk dat jij jezelf het juiste verhaal verteld. Je gaat andere stappen zetten wanneer je in jezelf gelooft. Durf in je eigen potentie geloven en durf te geloven dat jij je doelen ook gaat behalen.

 

3 Deel waarde

Bepaal voor jezelf wat jouw waarde is, wat je kwaliteiten zijn en waar jouw talenten liggen. Maak dit concreet voor jezelf en bepaal welke waarde je gaat delen. Wordt een magneet voor je ideale klant. Om succesvol te zijn moeten je  klanten je ook weten te vinden.

 

4 Weet hoe jij je jezelf en je producten moet vermarkten

Je kunt je niet verschuilen achter je product. Deel wie jij bent, hoe je het aanpakt en wat de klant mag verwachten. Zorg dat je meer focus gaat leggen op het vermarkten en verkopen van je verhaal en je waarde.

 

5 Stap uit je comfortzone

Je groeit minder snel door in je comfort zone te blijven. Durf risico’s te nemen, ontwikkel je kwaliteiten en talenten. Iedere keer zijn daar andere stappen voor nodig. Om meer succes te behalen is het dus belangrijk dat jij je comfort zone iedere keer weer een stukje durft te vergroten. Hierdoor hoef je ook geen hap snap marketing te gaan doen.

 

6 Laat je coachen

Durf de stap te zetten om hulp te vragen. Wanneer je iemand vraagt die verder is dan dat jij bent gaat het veel sneller en wordt het veel makkelijker voor jou. Dit kan een business coach zijn of een sparringpartner. Dit is ook een manier om je comfort zone te vergroten. Mentale blokkades worden samen met een coach overboord gegooid.

 

7 Werk aan je sales skills

Weet hoe jij je producten gaat verkopen. Hierdoor hoef je ook geen hap snap marketing te gaan doen. Durf voor je waarde te gaan staan zodat jij mooie stappen kunt gaan maken..

 

Ik ben heel benieuwd wat je van deze tips vond en welke jij gaat implementeren want ik wil niets liever dat jij vanuit rust en vertrouwen kunt gaan ondernemen.

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen