31 januari 2021 
2 min. leestijd

Een prijsstrategie die werkt en waarmee je klanten aantrekt

Een prijsstrategie die werkt en waarmee je klanten aantrekt

Ik krijg zoveel vragen van ondernemers wat allemaal leidt naar een dezelfde vraag: hoeveel moet ik in rekening brengen? Hoe kan ik mijn waarde bepalen? Hoe weet ik wat ik waard ben? In de blog van vandaag neem ik je mee welke elementen belangrijk zijn voor het bepalen van je prijsstrategie en waar je rekening mee moet houden. Het is tijd om te staan voor je waarde, zodat je het verschil kunt maken waarvoor je geboren bent.

Een prijsstrategie gebaseerd op waarde

Als je een product of dienst op de markt wil brengen heb je een bepaalde prijsstrategie nodig. Deze strategie is gebaseerd op de waarde van het product, wie je bent en datgene waarmee jij je doelgroep gaat aantrekken.

Waardevolle content

Wanneer jij nu een prijs vraagt heb je hier bepaalde overtuigingen bij of je die prijs wel echt waard bent of niet. Het kan zijn dat je denkt dat je het niet waard bent, dit is een stukje mindset en het is belangrijk dat je hiermee aan de slag gaat. Er is altijd een groep die gaat voor de allerlaagste prijs en een groep die juist gaat voor de hogere prijsklasse. Deze groep wil het beste van het beste, het meeste exclusieve.

Het begint allemaal met super waardevolle content. Maar om waardevolle content te kunnen maken is het ook belangrijk dat je weet voor wie je het maakt.

Ken je doelgroep

Ken je doelgroep. Wanneer jij je doelgroep door en door begrijpt kun jij je hier op richten, wanneer dit niet het geval is wordt het een lastig verhaal.

Wie ben jij en waar sta je voor?

Daarna is het belangrijk om te kijken wie jij bent, waar je voor staat. Als je dat weet dan weet je ook wie je moet zijn voor je klanten. Stel dat je vanuit de ogen van je ideale klant gaat kijken, wat wil die klant dan ontvangen? Wat moet ik doen om 10 tot 20 keer meer waarde lever aan de klanten die mij betalen voor mijn dienst of product.

Wanneer je vanuit deze stappen aan het werk gaat weet je wat je waard bent en staan die klanten binnen no time voor je in de rij.

 

Heb jij hulp nodig bij het beantwoorden van deze vragen? Stuur me dan een mail op info@artjanna.nl dan neem ik contact met je op en gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen