19 augustus 2021 
2 min. leestijd

Drie eenvoudige manieren hoe je uitstellen en afwachten om kunt zetten in actie

Drie eenvoudige manieren hoe je uitstellen en afwachten om kunt zetten in actie

Herken je dit? Je weet wat je wilt, je hebt een droom die je dolgraag waar wilt gaan maken, maar je komt maar niet in actie.

Er gebeurt eigenlijk helemaal niets. Telkens is er wel weer een andere goede reden om niet de eerste stap te zetten. Je hebt nog niet voldoende informatie, kennis of vaardigheden (vind je), je denkt dat je nog iets moet uitzoeken of je bent bang dat het je niet gaat lukken of je weet niet goed hoe of waar je moet beginnen (denk je).

 

Misschien ben je wel zo creatief dat je nog andere redenen hebt bedacht om maar te blijven uitstellen en afwachten. In deze blog geef ik je drie eenvoudige manieren die je helpen om wél in actie te komen om je dromen te realiseren.

Enjoy!

 

Tip 1 Bedenk de eerste kleine stap die je zonder angst zou kunnen zetten.

En zet die stap gewoon! Maak de stap zo ontzettend klein dat hij niet beangstigend aanvoelt. Door de eerste stap te groot te maken worden veel mensen overwhelmed met angst waardoor ze verstijven en niet vooruit komen.  Door de eerste stap klein te maken creëer je zelfvertrouwen en beweeg je naar je doel. Beweging zorgt voor nieuwe ervaringen, je leert nieuwe mensen kennen en je gaat nieuwe dingen ontdekken. Bovendien zorgt beweging voor motivatie waardoor jij sneller je doelen gaat behalen.

 

Tip 2 Stop met zorgen maken over de HOE.

Veel mensen weten simpelweg niet hoe ze hun doelen kunnen bereiken. Ze blijven maar nadenken en overanalyseren waardoor ze niet vooruit komen. Stop hier hiermee en ga gewoon doen. Vertrouw op je intuïtie en ga mooie stappen maken.

 

Tip 3 Doe het ondanks de angst die je voelt.

Doe het gewoon. Je bent goed op weg anders zou je het niet spannend vinden. Door op deze momenten actie te ondernemen ga je uit je comfortzone stappen en groeien. Je zult gaan ervaren dat je juist op die spannende momenten dichter bij je doelen gaat komen.

 

Ga lekker aan de slag met deze stappen en laat mij weten welke magische gebeurtenissen zich bij jou voordoen als jij je intuïtie volgt.

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen