28 januari 2021 
3 min. leestijd

De grootste overtuiging die mensen op social media hebben, waardoor ze niet zichtbaar zijn

De grootste overtuiging die mensen op social media hebben, waardoor ze niet zichtbaar zijn

We hebben allemaal wel eens beperkende gedachten die onze diepst gekoesterde doelen dwarsbomen.

Zoals wij allemaal weten bepaalt je manier van denken je persoonlijkheid en gedrag.

Dit is dan ook meteen de reden dat wij er vaak niet in slagen onze zakelijke doelen of successen te behalen, of juist die dingen te doen in ons leven die wij echt zouden willen.

Door gesprekken met klanten en gesprekken om me heen ontstond er een boodschap die ik deel in deze blog.

Enjoy

 

Je manier van denken bepaalt je persoonlijkheid en je gedrag, dit is vaak de grootste reden waarom we niet slagen in het behalen van onze doelen. Wanneer jij je bewust wordt van je overtuigingen is het mogelijk om andere stappen te gaan zetten.

Bepaalde overtuigingen ontstaan vaak uit je directe omgeving, gebeurtenissen, eerder behaalde resultaten, kennis en inzichten, enz. Het valt niet mee om een bepaalde overtuiging te hebben die niet matcht met je directe omgeving. Maar het is zeker mogelijk om je gedachten te veranderen, je brein is namelijk trainbaar.

Wanneer jij eerder een succesvol resultaat hebt gehad kun je dat de volgende keer weer behalen. Door die ervaring steeds weer te herhalen krijg je steeds meer zelfvertrouwen. Herhaling van een ervaring kan ook in de fantasie voorkomen. Je stelt jezelf voor in de toekomst en ervaart precies dezelfde ervaring met hetzelfde resultaat.

Op deze manier is het dus ook mogelijk om oude belemmerende patronen om te buigen naar nieuwe patronen.

Het is niet makkelijk om je overtuigingen te veranderen, ze zijn er vaak van jongs af aan ingesleten. Wanneer jij je bewust wordt van je belemmerende gedachten ben je al op de helft. Vraag jezelf af waar je echt zou willen staan en wat jou daarvan weerhoudt. Een goede coach die de juiste vragen stelt kan je helpen om hier sneller doorheen te breken.

De allergrootste overtuiging die mensen hebben over social media is dat het te veel tijd en werk kost. Het is te veel werk dus ik ga het niet doen. Ze denken dat ze de hele dag online moeten zijn en veel moeten posten. Dit zijn geen helpende gedachten, ze zorgen ervoor dat jij bepaalde stappen niet doorloopt en het succes dat je wil behalen vooruitschuift.

Wanneer je belemmerende gedachten los wil laten is het belangrijk om te weten dat verandering tijd nodig heeft.

Positieve gedachten kun jij jezelf echter wel direct aanleren zoals; “Falen bestaat niet, alleen resultaten.”

Voor nu wil ik je bedanken voor het lezen en ik hoop dat je er wat aan hebt. Mocht je hulp nodig hebben met jezelf zichtbaar te maken ga dan naar de website https://artjanna.nl/vip-dag/impact-strategie-call/ en boek een GRATIS intakegesprek. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op zodat we samen kunnen kijken hoe jij zichtbaar wordt op social media

 

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen