23 januari 2021 
4 min. leestijd

Dé 5 redenen waarom jouw content nog geen sales oplevert

Dé 5 redenen waarom jouw content nog geen sales oplevert

Je maakt dagelijks content, maar het levert je nog niet de resultaten op die je zou willen. Bestellingen, aanvragen en nieuwe klanten heb je tot nu toe via je vrienden en familie gekregen. Alleen stiekem weet je wel dat dit een keertje ophoudt. Je wilt graag je following laten groeien en dat je content sales oplevert. Wat zijn de eerste stappen die je zou moeten zetten? Ik wil je in deze blog meenemen zodat jij erachter komt wat de 5 redenen zijn waarom jouw content nog geen sales oplevert.

Enjoy!

 

1 Je werkt niet met een bewezen strategie

Je vriendenkring kan je aardig op weg helpen maar dit is geen onuitputtelijke bron. Het wordt een lastig verhaal wanneer dit stopt. Hoe handig zou het zijn als je dan vanaf het begin werkt met een bewezen strategie? Met een strategie weet je waar je staat, waar je heen moet gaan en is het makkelijker om grip te houden.

2 Je angsten en onzekerheden staan in de weg

Wanneer jij te veel twijfelt of je content wel goed genoeg is dan ga je dit ook terug zien en remt dit je in het aantrekken van nieuwe klanten. Wanneer jij je podium niet pakt of niet online gaat om je plek te claimen dan gebeurt er niks. Het is daarom belangrijk om je angsten opzij te schuiven en iets moois neer te zetten. Lukt het je niet alleen? Schakel dan een coach in die je gaat helpen om te realiseren wat jij voor ogen hebt.

3 Je kent je doelgroep niet

Het is belangrijk om je doelgroep door en door te kennen. Wanneer je geen doelgroep analyse maakt kom je niet tot de kern en raak jij je doelgroep niet. Het bespaart je ook veel tijd omdat jij je dan niet meer op iedereen hoeft te richten.

4 Je denkt te veel na over de mening van anderen.

Je vindt het spannend om te verkopen en denkt te veel na over wat anderen van je zullen denken. Dit kan ervoor zorgen dat je deze energie meeneemt in je content en dat je posts geen sales opleveren. Om een winstgevend bedrijf te runnen is het belangrijk dat je die meningen aan de kant zet en je skills gaat verbeteren en toepassen.

5 Je bent bang dat je niet goed genoeg bent.

Wanneer je dit denkt straal je dit ook uit naar buiten. Het is super zonde als jij bepaalde stappen niet kunt maken omdat jij jezelf in de weg zit. Stop met vergelijken en vertrouw op je eigen kunnen. Ga mooie stappen zetten.

Voor nu wil ik je bedanken voor het lezen van deze blog. Ik vond het supertof om deze 5 punten met je te delen zodat jij bewust kan worden en impact kunt gaan maken. Het is echt mogelijk om zichtbaar te zijn op een manier hoe jij dat het liefste wil en daar hele mooie en leuke klanten mee aan te trekken.

Mocht je vragen hebben of wil je graag gecoacht worden door mij? Stuur mij dan een mailtje naar info@artjanna.nl en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

 

Klik hieronder om de podcast te beluisteren:

 

 

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen