31 januari 2021 
2 min. leestijd

De 5 manieren om als coach je eerste klanten aan te trekken zonder een grote following

De 5 manieren om als coach je eerste klanten aan te trekken zonder een grote following

Vanmorgen sprak ik een klant die ik begeleid met het opzetten van haar bedrijf. Zij stelde aan mij de volgende vraag: ”Hoe trek ik mijn eerste klanten aan? Ik heb  geen groot netwerk en zou het tof vinden om mijn eerste klanten aan te trekken. ”Aan deze klant deelde ik handvatten en manieren waarmee ze direct aan de slag kon gaan. Omdat ik weet hoe waardevol deze tips en handvatten waren deel ik deze 5 manieren ook met jou, zodat je hier ook direct mee aan de slag kunt gaan.

Wanneer jij een krachtige fundering hebt opgezet binnen je business is het tijd voor je eerste klant, met deze 5 manieren ga jij zeker weten klanten vinden.

1 Creëer een seizoensactie

Maak een mooi aanbod geïnspireerd op de seizoenen. Op die manier kun je toffe producten delen met de mensen in je netwerk die je op dat moment hebt.

Voor mij was dit afgelopen seizoen de content jaar actie. Nadat jij je had aangemeld kreeg je iedere week een mail met content en tips waar je mee aan de slag kon.

2 Interviewen

Als jij het leuk vind om mensen te interviewen dan kun je beginnen met de mensen in je netwerk en hier een betaald aanbod van maken. Jij deelt het verhaal van anderen op social media of in een podcast. Op die manier krijgen ook ondernemers met een kleine following de kans om hun verhaal te delen.

3 Organiseer een kleine masterclass of webinar

Je bespreekt een onderwerp dat super interessant is voor je doelgroep, je kunt hier zelfs een klein bedrag aan koppelen. Je deelt je expert status en geeft mensen de kans om je te leren kennen, ze weten direct wat ze aan je hebben. Ze stappen in met een laagdrempelig aanbod en als er een klik is gaan ze misschien wel met je verder in zee.

4 Creëer een laagdrempelig product of dienst

Maak een tof aanbod dat jij tegen een lage prijs kunt aanbieden om potentiële klanten de kans te geven om je eerst te leren kennen.

5 Ga op zoek naar samenwerkingen

Kijk welke mensen je nu al in je netwerk hebt en of er leuke samenwerkingen mogelijk zijn.

Een hoop mogelijkheden waar jij nieuwe klanten mee kunt aantrekken. Ga er lekker mee aan de slag en ik weet zeker dat de klanten voor je in de rij staan.

Mocht je het fijn vinden om hier eens met mij over te praten? Ga dan naar https://artjanna.nl/impact-strategie-call/ en boek een gratis Impact Intake coaching call met mij.

 

 

 

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen