29 september 2021 
2 min. leestijd

5 redenen waarom het jou niet lukt om een consistente content planning te hebben

5 redenen waarom het jou niet lukt om een consistente content planning te hebben

Ik zou graag meer willen posten? Ik zou willen weten hoe het makkelijker en simpeler kan? Zodat ik ook mijn bereik kan vergroten. 

Waarom lukt het heel veel anderen om me heen wel om consistent content te delen en waarom mij niet? 

Dit zijn vragen die je keer op keer in je hoofd afspeelt, maar weet dat dit veel makkelijker en simpeler kan.


Vaak willen we consistenter zijn, maar lukt het niet.  Waar ligt dat dan precies aan?!  Ik heb een blog geschreven waarin ik de 5 redenen met je bespreek. De echte redenen, waarom het je niet lukt om een consistente een content planning te hebben.

 

1 Je weet niet wat je moet doen

Je zit heel veel op social media te scrollen en te vergelijken. Je kijkt te veel naar wat de rest doet waardoor je niet weet wat je zelf moet doen en niet die authenticiteit weet over te brengen.

 

2 Je hebt weinig tot geen inspiratie

Misschien vind je het wel lastig om content te bedenken en denk je “waar moet ik het dan over hebben?” of denk je dat je geen likes/reacties krijgt. Je maakt jezelf wijs dat het niet voor jou is.

 

3 Je hebt je content planning niet in orde

Je wil wel consistent zijn maar je weet niet wanneer of hoe je iets het beste kan posten. Door een planning te maken wordt het makkelijker om content te creëren waardoor jij zichtbaarder wordt bij je doelgroep.

 

4 Je ziet de kracht van online zichtbaarheid niet

Wanneer jij niet inziet hoe krachtig social media kan zijn dan is het ook logisch dat je hier geen focus op hebt. Je loopt zo veel kansen mis. Door een goede strategie te bedenken kun jij zulke mooie stappen zetten met je business.

 

5 Je denkt dat het tijdrovend is

Wanneer jij geen planning of strategie hebt dan kost het veel tijd en levert het ook nog eens veel minder op.

 

Wat moet je nou wel doen? Maak allereerst duidelijk wie jouw doelgroep is, weet wie je aan wil spreken en voor wie jij je content maakt.

 

Stel daarna een strategie op die in lijnen liggen met jouw business. Integreer deze strategie in je contentplanning. Deze planning gaat je helpen met het bedenken en maken van content.

 

Mocht je nou meer hulp willen hebben bij het maken van deze planning bekijk dan mijn online training: "Succesvolle Content Strategie" waar jij een jaar lang content inspiratie krijgt.

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen