15 verrassende lessen en inzichten wat 1-op-1 coaching mij heeft opgeleverd

15 verrassende lessen en inzichten wat 1-op-1 coaching mij heeft opgeleverd

Het kan zijn dat je nu op het punt staat om met 1-op-1 coaching te starten of al een tijdje bezig bent hiermee, maar dat het je nog niet  oplevert wat je voor ogen hebt.

Ik heb zelf de afgelopen periode ontzettend veel verrassende lessen en inzichten geleerd omtrent het 1-op-1 coachen.De 3 belangrijkste dingen wat het mij heeft opgeleverd zijn: 1. Vrijheid  2. Focus   3. Structuur

Benieuwd naar de andere 12?! Lees dan zeker deze blog!

Enjoy!

 

Inzicht 1: Ik ben veel meer in mijn eigen kracht gaan staan. Ik merkte dat ik tijdens het coachen ook mijzelf trainde en nieuwe inzichten vergaarde.

 

Inzicht 2: Ik ben een veel betere coach geworden door anderen te coachen. Wanneer ik anderen help geef ik hier mij eigen draai aan waardoor ik veel meer van mijzelf kan geven. Dit helpt beide partijen bij het maken van mooie stappen.

 

Inzicht 3: Door het lezen van boeken en het volgen van trainingen kwam ik op een punt waar ik toe was aan het volgen van de NLP opleiding. Ik was klaar om nog meer tools en handvatten te ontvangen zodat ik nog meer mensen kon helpen.

 

Inzicht 4: Op het moment dat je iemand 1 op 1 kunt coachen kun je veel meer impact maken waardoor je veel betere resultaten kunt behalen.

 

Inzicht 5: Wanneer je 1 op 1 werkt met ondernemers is het mogelijk om veel diepere gesprekken te voeren. Klanten voelen zich al snel veilig waardoor je nog dieper tot de kern kunt komen.

 

Inzicht 6: Ik ben veel meer gaan reflecteren na het voeren van coaching gesprekken. Hoe kan ik mijn klanten nog beter helpen? Wanneer is een gesprek geslaagd? Wat wil ik behandelen? Door verschillende punten te reflecteren kan ik steeds beter worden en meer terug geven.

 

Inzicht 7: Ik ben veel meer structuur gaan toevoegen aan mijn coachings. Zo wordt het heel duidelijk voor klanten waar ze precies naartoe bewegen.

 

Inzicht 8: Ik ben efficiënter gaan werken waardoor de kwaliteit altijd hoog blijft.

 

Inzicht 9: Ik heb veel meer tijd voor mijzelf omdat ik weet wat ik aanbied en hoe ik mijn tijd indeel.

Dit geeft mij de kans om ook mooie dingen voor mezelf te creëren.

 

Inzicht 10: Omdat ik weet wat ik wil kan ik mij heel goed focussen. Dit heeft mij heel veel opgeleverd. Ik merk dat het makkelijker is om die focus te behouden omdat ik weet wat ik tijdens mijn 1 op 1 coachings wil bereiken.

 

Inzicht 11: Omdat ik 1 op 1 coaching doe kan ik mijn eigen tijd indelen. Dit heeft ook te maken met mijn non-negotiables, zo start ik bijvoorbeeld niet met werken voor een bepaald tijdstip. Zo kan ik op mijn eigen voorwaarden anderen helpen.

 

Inzicht 12: Door mijn coachings goed en duidelijk voor mijzelf neer te zetten heb ik veel meer vrijheid.

 

Inzicht 13: Omdat ik niet locatie afhankelijk ben loopt alles door omdat ik online aanwezig ben. Dit is de basis voor een krachtige business.

 

Inzicht 14: Op het moment dat je een goed verdienmodel koppelt aan je 1 op 1 coachings kun je veel meer mensen helpen vanuit rust en vertrouwen.

 

Inzicht 15: Omdat ik veel ondernemers heb geholpen zag ik waar mensen tegenaan liepen en dat ben ik neer gaan zetten in online programma’s. Hierdoor kan ik nog meer mensen helpen, een community bouwen en nog meer impact maken.

 

Dit zijn de inzichten die ik je graag wou meegeven. Laat mij weten of jij jezelf herkent in deze inzichten of dat je er waarde uit hebt kunnen halen!

 

 

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen