17 september 2021 
3 min. leestijd

11 tips voor meer online omzet tijdens de feestdagen

11 tips voor meer online omzet tijdens de feestdagen

Iets waar je nu misschien nog niet aan denkt maar de feestdagen zijn er weer sneller dan je denkt. Het is een goed idee om na te denken over wat jij met je business gaat doen.

Of je nou een mega grote actie voor (potentiële) klanten wil organiseren of er lekker even twee weken tussenuit gaat.

Wat het ook is ik geef je graag een aantal extra tips mee, zodat je de laatste weken en in januari lekker kunt gaan vlammen met je bedrijf. Deze tips kun je natuurlijk ook voor een toffe verjaardagsactie gebruiken!

 


Het begint allemaal bij het gebruiken van scherpe, rijke content met een duidelijke beschrijving. Zorg ervoor dat de call to action simpel en kort is, het is de bedoeling dat jij de bezoeker op een efficiënte manier naar je doel brengt. 

 

Tip 1 Speel in op de actualiteit

Wat gebeurt er om je heen? Probeer hier op in te spelen wanneer jij je aanbod en je content creëert.

 

Tip 2 Ken je kracht

Waarom is jouw product uniek? Vraag dit eens aan je klanten en neem de antwoorden mee in je aanbod.

 

Tip 3 Kijk naar anderen

Kopieer niet de actie van de concurrent maar kijk naar acties die het goed doen en geef hier je eigen twist aan.

 

Tip 4 Begin Ruim op tijd

Dit geeft jouw de ruimte op een tof aanbod te bedenken en uit te voeren.

 

Tip 5 Zorg dat je website optimaal werkt

Wanneer een (potentiële) klant op jouw website komt wil je natuurlijk dat hij/zij op een werkende website terecht komt. Zorg ervoor dat je site goed werkt en dat het makkelijk in gebruik is.

 

Tip 6 Maak gebruik van storytelling

Dit is een goede manier om je boodschap te verspreiden. Dit kun je al een tijdje van te voren inzetten op bijvoorbeeld al je social media kanalen en mail funnels.

 

Tip 7 Gebruik video’s

Tegenwoordig trekt een video veel sneller de aandacht. Je hebt maar een paar seconden om een klant naar je content te trekken, zorg dus voor een interessante video vanaf de eerste seconde!

 

Tip 8 Deel op al je social media kanalen

Hoe meer mensen je kunt bereiken, hoe beter. Laat dus op al je kanalen weten wat er gaande is en waar je klant jouw aanbod kan vinden.

 

Tip 9 Zorg voor een mobiele format

Veel mensen bekijken social media op hun telefoon. Zorg ervoor dat jouw aanbod en content werkt op een mobiele telefoon en dat de stappen die je klant moet uitvoeren makkelijk en duidelijk zijn.

 

Tip 10 Test je e-mail funnel

Zorg ervoor dat je alle e-mails van te voren test en dat deze niet in de spam mail terecht komen. Dit zou ontzettend zonde zijn! Op Hubspot kun je kijken welke woorden je het beste niet kunt gebruiken in je e-mails.

 

Tip 11 Weten is meten

Zorg ervoor dat jij je cijfers kunt tracken en weet wat later de opbrengst is van jouw toffe holiday aanbod.

 

Uit onderzoek is gebleken dat de feeststemming er in januari nog niet helemaal uit is en dat je in deze periode ook nog een heleboel kunt verkopen. Maak hier dus gebruik van!

Voor nu wil ik je bedanken voor het lezen van deze blog en ik hoop dat je iets aan deze tips hebt de komende feestdagen. Laat mij weten met welke tips jij aan de slag gaat!

 

Over de schrijver
Jij hebt als coach een verhaal te vertellen. Ik help je dit te vermarkten en te verkopen in strategische sprintsessies, waardoor je met zelfvertrouwen een succesvolle online business bouwt.
Reactie plaatsen